ITAcademy i Kraljevska fondacija nagrađuju najbolje: 30 besplatnih školovanja za đake generacije

ITAcademy u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu nastavlja lepu praksu nagrađivanja najuspešnijih maturanata. Ove godine biće dodeljeno 30 besplatnih školovanja za najbolje đake generacije iz Srbije i Republike Srpske. 
 

Prijavite se za besplatno školovanje najkasnije do 15. jula

 
Svi đaci generacije koji žele da dobiju priliku da steknu znanja i veštine za neka od najtraženijih zanimanja današnjice treba da pošalju svoju prijavu najkasnije do 15. jula. Stručna komisija će u skladu sa iskazanim interesovanjima i uspesima učenika doneti odluku ko će biti nagrađen besplatnim školovanjem. 
 
Oni koji žele besplatno jednogodišnje školovanje na ITAcademy treba da napišu motivaciono pismo, u kojem će objasniti zašto žele da upišu neki od programa. Oni koji napišu najinspirativnije i najubedljivije pismo biće nagrađeni. 
 
Imena pobednika biće objavljena 15 dana po okončanju prijava, odnosno u utorak, 30. jula, na ovoj stranici, a svečana dodela besplatnih školovanja biće u septembru na Belom dvoru. 
 

Prijem za maturante na Belom dvoru

 
 
I ove godine, osamnaestu godinu zaredom, na Belom dvoru održan je svečani prijem za maturante i njihove roditelje. Njegovo kraljevsko visočanstvo prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević ugostio je preko 600 maturanata. 
 
Zadovoljan sam saradnjom sa LINK groupom i srećan sam što ulažu u IT obrazovanje, jer to je budućnost. Bez stručnjaka u ovoj oblasti nema budućnosti. Zato je ova akcija veoma važna - rekao je Aleksandar Karađorđević. 
 
Dobrodošlicu su im poželeli i direktorka marketinga kompanije LINK group Milica Zorić, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić. 
 
Već treću godinu zaredom u želji da nagradi sve vredne, mlade, talentovane ljude, LINK group poklanja školovanja na ITAcademy. Želimo da najboljim učenicima generacije, koji su vredno radili, poklonimo nešto što će im sigurno koristiti u daljoj karijeri - rekla je Milica Zorić. 

 

Školovanje za najtraženija IT zanimanja

 
Najuspešniji maturanti moći će da biraju program na ITAcademy, a školovaće se online, putem najsavremenije Distance Learning platforme za učenje na daljinu. 
 
Polaznici na ITAcademy mogu da se školuju na šest različitih odseka, u okviru kojih ima ukupno 30 programa. Na njima je da odaberu oblast u kojoj se najbolje snalaze – programiranje, dizajn, IT business, administracija, 3D dizajn i AutoCAD i mobile development
 
ITAcademy, pored toga što svojim polaznicima obezbeđuje znanja i veštine za neka od najplaćenijih zanimanja današnjice, omogućava im i polaganje za neke od najprestižnijih međunarodno priznatih sertifikata, kao što su Oracle, Cisco, Zend PHP i mnogi drugi. 
 
Svi đaci generacije koji dobiju besplatno školovanje dobiće i svaku vrstu pomoći prilikom pronalaženja posla, naučiće kako pravilno da sastave CV tako da izgleda profesionalno, ali će biti i povezani sa kompanijama koje imaju potrebu za IT kadrom.
 
Pogledajte kako je bilo na prijemu maturanata na Belom dvoru: