Odlična poseta na velikom prolećnom LINK2job sajmu zapošljavanja

I ove godine LINK2job sajam zapošljavanja privukao je veliki broj posetilaca, kao i kompanija, i uspeo u svojoj misiji da bude pravi i preko potrebni događaj ovog tipa kod nas. Novi kontakti znače i nova zapošljavanja, ali to nije sve.

LINK2job sajam zapošljavanja koji je po drugi put organizovao LINK Centar za razvoj karijere (Center for Career Development, CCD) održan je 22. aprila u prostorijama hotela Jugoslavija. Nekoliko hiljada posetilaca bilo je u prilici da ostvari svoj prvi kontakt sa poslodavcima, ali i da  dobije mnogobrojne savete stručnjaka. 

Kvalitetan sadržaj dostupan svima + poklon kursevi

Za svakog posetioca sajma pripremljen je bogat program, kao i poklon kursevi za unapređenje ličnih veština i bolju poziciju u budućoj potrazi za poslom. Svi koji su posetili sajam dobili su besplatan kurs engleskog jezika ili jedan od modula ECDL kursa po izboru, koji su jedino svedočanstvo o poznavanju rada na računaru koje je priznato svuda u svetu.

LINK2job

Najveći poslodavci na jednom mestu

Suština sajma zapošljavanja jeste ponuda poslova. LINK2job je stoga 22. aprila okupio najpoželjnije poslodavce, koji su izašli sa bogatom ponudom poslova i pružili priliku posetiocima sajma da konkurišu i ostave svoj CV u njihovoj bazi podataka.

Među mnogobrojnim kompanijama koje su učestvovale na sajmu, posebno bismo istakli kompanije Comtrade, P3 Communications, Delhaize Serbia, Zepter, Trizma, Wiener Stadtische, Metro, obrazovne ustanove ITAcademy, BusinessAcademy i Savremena gimnazija, kao i njihovu ponudu otvorenih radnih mesta.

Raznovrstan program za nove veštine

Posetioci su na LINK2job sajmu zapošljavanja mogli da se direktno predstave kompanija, saznaju sve što ih zanima o poslovnim pozicijama koje se nude, ali i mnogo više od toga.

Jedna od specifičnosti ovog sajma je i mogućnost besplatne izrade profesionalne fotografije za CV od strane fotografa i dizajnera iz DesignStudio tima. Job Box kutak bio je odlična prilika da se nauče trikovi o tome kako da se najbolje predstave na intervjuu za posao, a igrom u Social Network Corneru svi posetioci imali su priliku da osvoje vredne nagrade.

Na brojnim predavanjima, izabrani predavači otkrili su kako možete da pronađete posao preko LinkedIna, započnete freelance karijeru i zarađujete od kuće, i steknete još novih saznanja koja će vam pomoći da status nezaposlenog zamenite poslom iz snova.

Nastavljamo misiju zapošljavanja i poslovne edukacije

Centar za razvoj karijere svoje veliko iskustvo u priređivanju seminara, radionica, kurseva i predavanja zaokružio je drugom po redu organizacijom velikog i značajnog događaja kao što je Sajam zapošljavanja LINK2job. Podrška sajmu od strane Grada Beograda i Nacionalne službe za zapošljavanje još jedan je dokaz važnosti njegove misije.

U našoj zemlji već dugo žilavo opstaju dva goruća problema: velika nezaposlenost i nedostatak kvalitetnog radnog kadra. LINK2job sajam zapošljavanja učinio je mnogo toga da premosti ovaj jaz i sa mnogo optimizma nastoji da u toj ideji istraje iz godine u godinu.